Mijn kinderen zijn gek op broodjes van de turkse bakker hier op het pleintje, tot mijn grote irritatie kan ik wel zeggen, want ze kosten wel 1,50 tot 2,50 per stuk.....het merendeel kan ik hier niet maken omdat ik geen oven heb, maar 1 soort heb ik wel, .....toen ik me weer eens verveelde......na kunnen maken, de borek met kaasvulling ik heb ze in een turkse pizzapan gebakken, maar ik denk dat het in een koekenpan net zo goed kan. je neemt een stuk turkse witte kaas, (als hij uit het water komt eerst afspoelen) die prak je met een vork, naar smaak roer je er dan peterselie doorheen, ik heb de gedroogde vorm gebruikt, je neemt een plakje bladerdeeg, smeert deze aan een kant in met ei, daarop doe je een beetje vulling, vouw je het bladerdeeg dicht. De kanten goed dichtdrukken, anders loopt de vulling eruit. met een mes desgewenst insnijden aan de bovenkant. een of twee eetlepels olie in een koekepan, de broodjes hierin kort aan beide kanten bakken, als je naar de kleur van de broodjes op mijn foto kijkt weet je ongeveer hoe ze er uit horen te zien, zowel koud als warm lekker.
Je kunt varieeren met de vulling, spinazie, restjes kipkerrie, ei, gehakt......leef je uit.....
Je kunt varieeren met de vulling, spinazie, restjes kipkerrie, ei, gehakt......leef je uit.....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten